Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Кадър: Телевизия 7/8За съжаление България, моите изследвания показват, навлиза

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgКадър: Телевизия 7/8За съжаление България, моите изследвания показват, навлиза
Коментари Харесай

Проф.д-р Христосков: Пенсионната вноска е много ниска, за това е виновно правителството, това държавата го направи

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Кадър: Телевизия 7/8

За страдание България, моите проучвания демонстрират, навлиза в стадий на ерозия, когато излизащите от пазара на труда, на 100 индивида, които се пенсионират, имаме към 65-66 индивида, влизащи на пазара на труда. Така стартира коментара си за промените в пенсионната система в „ Студио хъ ” по Телевизия 7/8 проф. доктор Иван Христосков.

Нашата пенсионна система е обременена един път от чисто демографското развиване и застаряване на популацията, по-малкото младо население, и повторно, от емиграцията. Ние имаме към 500-600 хиляди интензивно работещи младежи, основно в страни на Европейски Съюз, които там основават със своите налози и осигурителни вноски артикул от към 5 милиарда лв., тъкмо толкоз, колкото е дефицитът в пенсионния фонд в България. Техните родители са тука, изрично не съм склонен с един апел на Патриотите, щом децата са в чужбина, не би трябвало възрастните хора да получават пенсии. Това е античовешко, само че ние би трябвало да търсим решение на тези въпроси, добави проф.д-р Христосков.

Пенсионните фондове постановиха правила на работа и действително вноската е доста ниска, с цел да бъде ниска, за това е отговорно държавното управление, това страната го направи. Това е въпросът за качеството на надзора. Първоначалните ни планове бяха, вноската последователно да нарасне до 10 %, тогава щеше да подсигурява един пенсионен приход към 20 % от заплатата, която е получавал индивида. Заедно с публичното обезпечаване към 40 %, към този момент пенсия и заплата стават 60 %, само че с 5 % това не може да бъде реализирано, сподели още проф.д-р Христосков.

2017 година вноската във втория дирек трябваше да стане 7 %, беше реалност в законодателството, анулира се, трансферираха се тези два % в публичното обезпечаване. След това се появи Горанов и се опита да вземе парите на пенсионните фондове назад в държавния бюджет с всичките тези трикове. Но аз отново споделям, зад по този начин привидното предпочитание да дадем опция на хората да избират, се крие, един път да им вземеш парите, с цел да покриеш част от недостига в Национален осигурителен институт и освободените пари да ги дадеш за асфалт или саниране за жилища, това е далаверата. И другото е, съгласно мен, да се убие този бизнес в този момент, с цел да се закупят по-евтино тези пенсионни сдружения, приключи проф.д-р Иван Христосков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР